1percesek

Mozgásterünk a nagyhatalmak között

2021. június 18. - DEFCON_

A nemrégiben lezajlott NATO-csúcson derült ki: Magyarország teljesíteni fogja a NATO felé az elvárásokat (elérjük a 2%-os katonai ráfordítási küszöböt [a költségvetésünkből]) sőt több területen is aktív részt vállalunk majd az Észak-Atlanti Szerződés akcióiban. (Egészségügyi alakulatok kiküldése, KFOR vezetés, balti államok légvédelmében részvétel, egyéb missziók, stb). Mindezt maga Orbán Viktor jelentette be. Korábban, 2018 decemberében 44 harckocsi és 24 önjáró löveg megvásárlásáról írt alá megállapodást (illetve 18 db egyéb eszközre szerződtünk), melyek nagy részét azóta már át is vettük. Úgy tűnik miniszterelnökünk pontosan átlátja, hogy amíg a NATO felé minden elvárásnak eleget tesz és a nyugati hadi-iparnak is ad megrendeléseket (vagyis lényegében "tejel" nekik) addig más területeken elnéző hozzáállásra számíthat. [Erről majd máskor bővebben.]

erdogan.jpg

Orbán és a nagy barát Erdogan (kép forrása: telex.hu)

Miközben azonban a NATO felé egyértelműen "jófiúk" vagyunk, addig megy a pajtásozás a keleti diktatúrákkal is, így a putyini Oroszországgal és az Erdogan vezette Törökországgal (nem beszélve a kazahokról, akiknek sikerrel adtuk be, hogy a rokonaink - így a Türk Tanácstól is kaphatunk némi támogatást). Felvetődik a kérdés: mekkora Orbán mozgástere ebben a sajátos kétkulacsos hinta-politikában, amit csinál egy ideje. Tud Putyinnak szolgálatokat tenni (pl vétók parancsszóra) és az önálló nagyhatalmi politikába kezdő Törökországgal is összefogni úgy, hogy közben Brüsszelnek is megfeleljen? Úgy tűnik igen, legalábbis egyelőre "működik" a dolog. Kínának önként behódolunk (jöjjön csak a Fudan és a Bank of China), Putyint kiszolgáljuk, Erdogannal meg katonai szerződést írunk alá. És közben a NATO -t partnerségünkről biztosítjuk. Ez kérem a "Hungarian way" a magyar külpolitikai "csoda".

***

1perces_alsologo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://1percesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5416597630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nemecsekerno_007 2021.06.20. 09:54:20

Amíg olcsón termelte Kína a profitot a multiknak addig minden rendben volt.

Most, hogy a nigger öntudatra ébred, már veszélyes.

Elég érdekes ez rabszolgatartó fehérember.

kvp 2021.06.20. 10:02:29

A NATO konnyu eset, Torokorszag az USA utan a legnagyobb letszamu hadsereggel rendelkezo NATO tag, tehat veluk katonai szempontbol kotelezo joban lennie egy NATO tagallamnak. Ez az europai allamokat egyre jobban zavarja, de meg a magyarok elott vettek fel oket, szoval az o dontesuk volt.

A turk tanacs az max. egy kulturalis szervezet, a NATO tag torokokon kivul egyik tagallama sem rendelkezik semmilyen katonai vagy vilagpolitikai hatalommal. Szoval szepen hangzik, de nem igazan hasznos.

Az oroszokrol meg csak annyit, hogy ha a nemetek annyira komolyan gondolnak Oroszorszag eliteleset, akkor allitsak le elobb a gaz es koolaj importot az eszaki aramlaton keresztul es onnantol komolyan lehet venni az oroszok fele a kritikajukat. Addig amig Magyarorszagnal nagyobb kereskedelmi partnerei Oroszorszagnak, addig minden kiadott elitelo kozlemenyuk csak mellebeszeles.

Akarhogy is nezzuk, minden europai allam probal valahogy egyensulyozni a kulonbozo kulfoldi erdekek kozott, megprobalva a sajat erdekeit ervenyesiteni, de mig a nemeteknek valamiert elnezik ha mast mondanak es csinalnak, addig a magyaroknak meg azt sem ha erdek alapon konzekvensek. Ez a vilagpolitika mukodese.

Argus_ 2021.06.20. 10:48:39

@nemecsekerno_007: Nagyon le vagy maradva te kis "őskövület". Hol éltél az elmúlt 3-4 évben? Az új "rabszolgatartó" és gazdasági gyarmatosító már Kína. Mindenhol ott vannak tőkéjükkel, pénzükkel, nyomulásukkal. A fehér ember hatalma, a white power már a múlt, a Bank of China a jövő.

nemecsekerno_007 2021.06.20. 10:50:18

@mіdnight coder: Ki kérdezett? Térdejjél nigger.

nemecsekerno_007 2021.06.20. 10:51:34

@Argus_: A gonosz, gazdasági gyarmattartó Kína :)))))

A nyugati fehér ember csak tudja, hogy milyen is a gyarmatosítás.

:)))))))))

nemecsekerno_007 2021.06.20. 10:52:49

FütyiMaty beszabadult. Szét fogja okádni a blogot.

mіdnight coder néven fut.

Elmebeteg mániákus.

Argus_ 2021.06.20. 11:04:22

@nemecsekerno_007: A gyarmatosító csúnya, gonosz fehér embert hidd el lepipálják a kínaiak. Az USA tartozik nekik, Európa összes nagyvárosában ott vannak a világ az övék. Az értelmesebb országok próbálnak ellenállni nekik, az ostobábbak beengedik őket, a leghülyébbek pedig még hívják is (like Orban government) :))))

birka menet 2021.06.20. 11:08:13

@nemecsekerno_007: "A gonosz, gazdasági gyarmattartó Kína :)))))"

Tudjuk neRmecsek, hogy fidessbirka elmebeteg vagy, de talán a Kínai Kommunista Párt gyilkos rezsimét ne itt a nyilvánosság előtt szopd fel.

Inkább adjál be magadnak orbán sokmillió kínai kamuvakcinájából vagy 300-at, aztán akkor csak lesz valami pici antitesttermelésed a covid ellen. Addig meg jobb ha otthon gubbasztasz, ki se mozdulsz au utcára és nem hazardírozol azzal az illibernyák életeddel.

CSOKKI MÁLNA 2021.06.20. 12:52:25

@mіdnight coder: Az a gond, hogy az iszlám államot már behurcoltátok az európai nagyvárosokba. Ki kell söpörni őket a hozzád hasonló mocsok liberálfasisztákkal együtt.

Dánia ébred:

index.hu/kulfold/2021/06/04/dania-sziria-menekultek/

Na ugye! :D

birka menet 2021.06.20. 13:11:33

@CSOKKI MÁLNA: " Az a gond, hogy az iszlám államot már behurcoltátok az európai nagyvárosokba"

Te segghülye torzagyú kisfidernyák, iszlám bevándorlás már 70 éve van Nyugat-Európába (ergo az EU országokba), te meg ebbe léptél be. Akkor meg tehát kuss és mosogass tovább a londoni pubban vagy gyere haza és mosogass a félázsiai orbánodnak.

nemecsekerno_007 2021.06.20. 15:00:40

@Argus_: Mert a muzulmánok nincsenek ott minden városban :))))

nemecsekerno_007 2021.06.20. 15:36:42

@CSOKKI MÁLNA: Született optimista vagy :))))))))
Mert még mindig szóba állsz ezzel az elmebeteggel :))))))

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2021.06.20. 16:31:45

A lényeg itt: tanultunk Horthy hibájából, s nem teszünk fel mindent egy lapra.

Mo. eleve nem érdekélt a nyugat győzelmében, jelenleg kényszer szövetségesi kapcsolatunk vele.
süti beállítások módosítása