1percesek

Homofób törvény - tényleg ez most a legsürgősebb teendő?

2021. június 17. - DEFCON_

Van problémánk rengeteg: itt van például a világméretű koronavírus járvány, mely után talpra kéne állnunk valahogyan és komplett gazdasági ágazatokat helyreállítanunk. Aztán vannak haldokló területeink is, mint az egészségügy, ahol hamarosan teljes összeomlás prognosztizálható, így ott sem ártana valamiféle válságkezelés. Mentőövet kellene dobni számtalan gazdasági szektornak, de mondhatnánk a nyugdíj-rendszert is, mely időzített bomba. Végül itt vannak a nemzetközi dolgok: például Kína nyomulása (gazdasági gyarmatosítása), az EU válsága, az Oroszországhoz fűződő kapcsolataink ... stb. Ráadásul mindezek tetejébe óriási méreteket kezd ölteni hazánkban az elszegényedés, a középrétegek lecsúszása, komplett városok, települések csődközelisége és a milliónyi törésvonal kialakulása, elmélyülése a magyar társadalomban. 

A temérdek gond közepette viszont úgy tűnik a legégetőbbnek a homoszexuálisokkal szembeni nagy nemzeti odavágás bizonyul, hiszen ezt vették legelőre kormánypárti honatyáink. Már kész is a törvény, dörzsölődnek a kezek: "na, most majd jól megkapják a b&zik". Nagy öröm ez számukra. Hiába na, a nemzeti-konzervatív-populizmushoz kemény erkölcsi tartás szükségeltetik, akármilyen bunkóból nem lehet ám ekkora hazafi. Gratulálunk, megtették, amit megkövetelt a haza.

homofob.jpg

Kép forrása: index.hu

Kérdés: mi lesz a következő legsürgősebb lépés: szigorítani a mozgássérültek ügyein, keményebbre venni a hajléktalan-adót, körmére nézni a romáknak, esetleg plusz adót kivetni a mélyszegénységben élőkre? Hiába na, sok még a fontos teendő! 

***

1perces_alsologo.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://1percesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3416596658

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csaba121 2021.06.18. 15:31:28

A mozgássérültek ügyein már rég szigorítottak, miután a béna, féllábú embereknek elvették a rokkantnyugdíját és újra keresőképesnek nyilvánították őket...

Echo73 2021.06.18. 18:06:00

Látom nagyon beindult a nyekergés, de elolvasta egyáltalán valaki ezt a törvénymódosítást? Hol támadja ez a melegeket?Miféle "odavágásról" beszélsz? Gyerekek védelméről szól, az őket ért hatások kontrolljáról. Beszéljünk nekik a másságról, annak elfogadásáról, a helyes értékítéletről, de ne abban a formában, ahogyan a médiából - hála az LMBTQI mozgalmak túltolt érzékenyítésének - ömlik rájuk. Erről szól ez a törvénymódosítás. Ez ellen hőbörög most egy kisebbség.

DEFCON_ 2021.06.18. 21:31:49

@Echo73: Azért én ezzel a "kisebbség" dologgal óvatosabb lennék: nem biztos ugyanis, hogy a kormánypárt annyira nagy többséget alkotna. Másrészt a poszt az időzítést emeli ki: a járvány pusztítása és gazdasági károkozása után valóban ez a legégetőbb dolog?
süti beállítások módosítása