1percesek

Putyin: a nyugat nem nyerné meg a 3. világháborút

2021. július 01. - DEFCON_

Alig egy hete, június 23-án komoly nemzetközi hatású, katonai incidens zajlott a Fekete-tengeren, amikor egy brit romboló megsértette az orosz felségvizeket a Krím-félsziget közelében. Az oroszok figyelmeztető lövéseket adtak le és egy Szu-24 még bombát is dobott a HMS Defender útvonalára. Persze mindkét fél máshogy közölte le az eseményt, a britek egyszerűen letagadták az egészet (szerintük nem is történt semmi, még a figyelmeztető lövések sem igazak), az oroszok meg fenyegetőztek.

putyin.jpg

A kép forrása: kiszo.net

Az egészben nem is az az érdekes, hogy mit keresett egy angol hadihajó az orosz partoknál, vagy hogy kiállta e a próbát az orosz partiőrség és légvédelem (hisz nyilvánvalóan tesztelték mindkettőt), hanem hogy mit reagált Putyin az esetre. Felmerült benne ugyanis a harmadik világháború gondolata, melyet szerinte nem nyerhetne meg a nyugat.

Nos, a kijelentése minimum vitatható, kétszeresen is: egyrészt megnyerhet e BÁRKI is egy atomháborút hisz a harmadik nagy világégés, biztosan atomkatasztrófákat hozna, milliók halnának meg, városok tűnnének el a Föld felszínéről és az emberiség a középkorba süllyedne vissza. Másrészt Oroszország hadereje ugyan kétségtelenül hatalmas, mégis töredéke csupán a NATO 30 országból álló hadseregének. [USA - Oroszország haderő-összevetés] De még önmagában véve az amerikai haderőnek is. Minden téren. Azért reméljük, Vlagyimirünk tudja ezt lelke mélyén és nem vizionál többé atomháborúkról. Azt ugyanis mindenki megszívná.

krim_felsziget.jpg

A kép forrása: dreamstime.com

A fenti térképen a Krím félsziget látható és az ukrán - orosz területek. A félszigetet 2014-ben szállták meg az oroszok. Azóta a nemzetközi tiltakozások és szankciók dacára Oroszország részét képezi.

1percesblog_alsofejlec2.jpg

2021.07.01.(12:10) 

A bejegyzés trackback címe:

https://1percesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr8216609880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Argus_ 2021.07.02. 11:39:45

Oroszországnak akkora atomarzenálja van, hogy valóban pusztulásba tudná dönteni a fél világot. Viszont győzelemre akkor sem lenne esélye.

Fritz Gerlich 2021.07.03. 09:08:58

Vajon félelemből nem teszi ki az Index? Putyin keze messzire elér? :)
süti beállítások módosítása