1percesek

Putyin igazsága

2022. március 05. - DEFCON_

Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin a Föld leghatalmasabb országának, első számú atomhatalmának és második legerősebb hadseregének vezetője már idestova 22 éve.

putyin_kep.jpg

Fotó: Agerpress

Ez az ő értelmezésében azt jelenti, hogy ő a világ első számú vezetője, legbefolyásosabb politikusa és legnagyobb hatalmú embere, aki bármit megtehet. Ami hatalmának nagyságát illeti: részben valóban igaza van, tényleg óriási a befolyása. Ez a befolyás azonban elsősorban saját 142 milliós országára nézve érvényes, a világ egészét illetően inkább felelőssége jelentős, hiszen több ezer atomtöltet felett rendelkezik. Abban ugyanakkor téved, hogy bármit megtehetne.

Putyin politikai karrierjét még a Szovjetunióban kezdte szülővárosában, Leningrádban, ahol a jogi végzettség megszerzése után a kommunista párt tagja lett (egészen 1991-ig). Tanulmányai után a KGB (Állambiztonsági Bizottság) tisztjévé később alezredesévé vált. Ezután családot alapított, két lánya született: Katyerina és Marija. Közben a jogról a közgazdaságtanra nyergelt át és szerzett 1997-ben közgazdász-doktorátust (témája: a nyersanyag újratermelés Leningrád régióban). A következő évben már az FSZB (KGB) igazgatója, majd 1999 nyarától Jelcin elnök kiszemeltje Oroszország élére. Putyin 2000 elejétől már minden hatalmat megkaparint hazájában, mint Oroszország kormányfője.

Bár kétségtelen, hogy 22 éve tartó uralmának voltak pozitív hatásai is, leginkább mégis nagyhatalmi politikája, hadsereg-fejkesztése, agressziv háborúinak sora (Csecsenföld, Grúzia, Szíria, Ukrajna) és ellenzéki riválisainak megöletése miatt szerzett hírnevet magának. Szilágyi Ákos találóan nevezte a nyolcadik szovjet pártfőtitkárnak.

Putyin igazsága nem más, mint az erő hatalmának elismertetése a világgal. Mivel neki vannak a legpusztítóbb fegyverei és ő irányítja a világ legnagyobb területű országát is, így ő is teheti meg a legtöbbet ezen a Földgolyón. Veszélyes és igazságtalan vezérelv ez, melyet a történelemben mindig egy-egy világ-pusztító diktátor vallott magáénak, utoljára: Hitler, Sztálin és Mao Ce-tung.  Mindhárman népeket irtottak ki és országokat pusztítottak el. Putyin most az ő nyomdokaikba lépett. Megállítása jelenleg alighanem a Föld legnagyobb kihívása.

1percesblog_alsofejlec2.jpg 

A bejegyzés trackback címe:

https://1percesblog.blog.hu/api/trackback/id/tr6717772878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása